Prison H19

Prison H19

Afgelopen maandag eindelijk weer een op pad geweest naar een toffe locatie. Niet eerder was ik in en rond een gevangenis geweest om deze te fotograferen. Een avontuurlijke en veelzijdige locatie. Avontuurlijk door de lange gangen met allerlei geluiden die je niet snel thuis kunt brengen. Veelzijdig omdat niet alleen de cellen bereikbaar zijn. Hieronder een indruk van deze locatie.

Cellen
We spreken af om de bewakersloge als centraal punt te nemen, van daaruit lopen drie gangen met cellen. Het komt goed uit dat we met drie man zijn, ieder kiest zijn eigen gang om de lange hoge gangen te gaan fotograferen. Ook een indruk van de bewakersloge kan niet ontbreken. En wat is het lastig om daar van de knopjes af te blijven als je ziet dat er nog spanning op staat!

Kerk
Omdat het gebouw op het verzamelpunt nog één gang heeft, heb ik die ook verkend. Ik had niet verwacht dat er een grote kerkzaal met intact orgel te vinden zou zijn.

Ziekenboeg
Één van de gangen met cellen eindigde met een extra trap, het rood kruis op de deur laat zien dat er mogelijk een medische afdeling gehuisvest zou zijn. En ja hoor, compleet met wachtruimte en röntgenkamer!

Tot slot ook nog wat foto’s gemaakt van de buitenkant, inclusief een panorama van de luchtplaats.

20150323_h19_316_17_18_19_20_tonemapped

Panorama binnenplaats
De luchtplaats ligt tussen twee armen van het gebouw. In één enkele foto was deze niet te pakken te krijgen, vandaar de keuze voor een panorama.

20150323_h19_pano

Bekijk meer foto’s van dit avontuur in het album op Flickr: https://www.flickr.com/photos/robertdelpeut/sets/72157651639441462/

Grtz,
Robert

2 gedachten over “Prison H19”

  1. Beste Robert,
    Sinds een tijdje ben ik bezig met urbex samen met een vriend van mij. Op zoek naar een nieuwe locatie kwam ik uit op deze site en dit ziet er erg indrukwekkend uit! Ook erg gave foto’s gemaakt! Zou je mij kunnen vertellen waar ik deze gevangenis kan vinden?
    Groet, Niklas

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.