In de meivakantie ben ik samen met Marina naar Rome geweest. Tot enkele dagen voor vertrek hadden we nog geen concrete plannen, laat staan iets gereserveerd. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Rome, mede omdat we  vanaf Eindhoven kunnen vliegen naar één van de twee luchthavens die Rome rijk is.

Rome spreekt als sinds de Romeinse tijd tot de verbeelding. De stad is bevolkt geweest door keizers, koningen, politici en gewone mensen. Deze hebben allemaal hun sporen nagelaten. In Rome struikel je over de monumenten, van het indrukwekkende Colosseum tot de kleine kerkjes. Rome is één groot museum waar je niet uitgekeken raakt.

20150426_rome_047
Zo zijn er de bekende Spaanse Trappen die veel toeristen weten te vinden.
20150426_rome_077
Zo ook in de avond, en het straatbeeld is dan nog mooier.
20150426_rome_074
Onderaan de trappen geldt hetzelfde.
20150426_rome_065-2
En ook op het nabijgelegen Piazza Del Popolo.

De grootste en bekendste fontein van Rome staat momenteel in de steigers. Onder toeziend oog van Carabinieri wordt er met man en macht aan de fontein gewerkt. Met beitels zo klein als een schroevendraaier.

Alsof het heel gewoon is vind je gebouwen als deze op iedere hoek van de straat. In eerste instantie lijkt het afgezet middels een ketting, niet is minder waar. Vergeet zeker niet een blik omhoog te werpen, voordat je het weet verzuip je in de details. Letterlijk iedere vierkante centimeter is beschilderd.

De dag na aankomst hebben we rondgebracht in en rond het oude centrum van Rome. Hier vind je veel bekende gebouwen zoals het Colosseum, Pantheon, de Engelenburcht en het iets minder bekende Forum Romanum.

Onderstaande foto’s zijn panorama’s van het Colosseum, gemaakt op drie verschillende plaatsen. Klik op de foto om een groter formaat te bekijken.

20150427_rome_142-Pano
20150427_rome_167-Pano
20150427_rome_191-Pano

De tweede dag hebben we onze pijlen gericht op het Vaticaan. Met de intentie om de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek te bezoeken zijn we op tijd in de ochtend vertrokken. Helaas was de wachtrij bij de Sint-Pietersbasiliek dusdanig lang dat er niet voldoende tijd meer was om naar de Vaticaanse Musea te gaan. Niet getreurd, de Sint-Pietersbasiliek was het wachten meer dan waard.

Tegen betaling is het mogelijk om ook de koepel van de St. Pieter te bezoeken. Een behoorlijke klim, 137 meter verdeeld over 551 treden. Absoluut de moeite waard, op dit punt heb je één van de mooiste uitzichten over Rome.

Meer foto’s van onze reis naar Rome vind je op Flickr: https://www.flickr.com/photos/robertdelpeut/sets/72157652330625118

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.