In de carnavalsvakantie op vakantie geweest naar het skigebied Montafon in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het uitstekende weer gedurende hele week heeft een paar mooie beelden opgeleverd. In dit bericht een impressie van het skigebied aan de hand van een aantal panorama’s.

Bielerhöhe 

Naamloos_panorama2
Uitzicht over de besneeuwde Silvretta-Stausee met de Piz Buin.

Wat veel mensen niet weten is dat een tocht naar de Bielerhöhe onderdeel is van de skipas Montafon. Met de Vermunt-lift en de tunnelbus ben je vanuit Partenen in ongeveer 30 minuten aan de oever van het stuwmeer. In de zomer kun je de Silvretta Hochalpenstraße rijden, in de winter is deze echter dicht. Je kunt een wandeling doen over het meer en langlaufen rondom. Skiën kan hier ook maar is beperkt. Eenmaal bij het stuwmeer aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het besneeuwde meer met op de achtergrond de hoogste berg van Vorarlberg, de Piz Buin die 3212 meter hoog is. Het uitzicht in combinatie met de rit er naar toe is een avontuur an sich!

Hochjoch

Naamloos_panorama1
Een kijkje in het dal langs één van de vele gondels die dit gebied rijk is.

Het is mogelijk om vanuit Gaschurn via de pistes naar Hochjoch te komen. Voor wie zoveel mogelijk tijd in Hochjoch wil besteden kan de auto onderaan de lift parkeren. Eenmaal boven heb je ook hier prachtig uitzicht over de brede glooiende pistes. Voor de liefhebbers heeft dit skigebied het Nike Snowpark Montafon met vele kickers, rails en boxes.

Schruns

Naamloos_panorama7
Normaliter uitzicht op het dorpje Schruns wat nu verscholen ligt onder een deken van wolken.

Ga je in Hochjoch aan de andere kant van de berg naar beneden dan kom je in Schruns. Op de foto ligt Schruns verscholen onder een deken van wolken. Een interessant fenomeen wat vaker voorkomt. Ook deze dag heel lokaal want in Hochjoch (andere kant van de berg) was er geen sprake van.

Gargellen

Naamloos_panorama3
Met brede pistes in combinatie met lange afdalingen heeft Gargellen voor ieder wat wils.

Om de keuze te verruimen heeft Montafon het skigebied Gargellen. Het dal van dit gebied ligt op ongeveer 1400 meter en is daarmee aardig sneeuwzeker. Het combineert brede oefenpistes met lange afdalingen. Ook zijn er veel skiroutes waarin je uitgedaagd, mijn favoriet! Skiën tot aan de voordeur is mogelijk met de huisjes van Landal.

Bekijk deze en andere panorama’s ook op Flickr: https://www.flickr.com/photos/robertdelpeut/sets/72157651241685732/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.