#selfie

#selfie

De regenachtige dagen van afgelopen week zijn niet echt aantrekkelijk om naar buiten te gaan en op pad te gaan met je nieuwe camera. Zodoende heb ik wat uitgeprobeerd met mezelf en de D7100 als onderwerp.

Een duo uit New York heeft een mooi slaatje weten te slaan uit de selfie-hype van de laatste tijd.

Opstelling:

De ruimte waar de spiegel hangt heb ik donker gemaakt door alle deuren te sluiten. Shoot-through paraplu links, gezicht naar de spiegel en de witte deur rechts geeft wat reflectie aan de andere kant van mijn gezicht.

Resultaat

DSC_0361-3 DSC_0361-4

De uiteindelijk foto is gemaakt in 1/250 sec met een 50 mm f/1.8 G, diafragma geknepen tot f/16 en ISO op 1600. Achteraf nadenkend over de instellingen vraag ik me af waarom ik de ISO zo hoog heb ingesteld, had ook anders gekund voor een foto met minder ruis. Bovenstaand is voor mij zeker niet onacceptabel 🙂

Na een aantal pogingen kwam ik tot bovenstaand resultaat, even snel een zwart shirt aangetrokken om geen witte afleidende rechterhoek onderaan in beeld te hebben.

In Lightroom heb ik de foto ietwat nabewerkt, onder andere ruisvermindering toegepast en de donkere delen links van de foto wat meer zwarting gegeven omdat er toch nog wel iets van de achtergrond zichtbaar was.

Grtz,
Robert

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.