Onlangs ben ik met Michelle en haar paard Kitty op pad geweest in de Loonse en Drunense Duinen. Één van de laatste, zoniet dé laatste, zonnige nazomerse dagen waren een uitgelezen kans voor een fotoshoot. In dit blogbericht een greep uit de foto’s die we die ochtend gemaakt hebben.

De stal waar Kitty verblijft staat op een steenworp afstand van de Loonse en Drunense Duinen. Een ideale uitvalsbasis voor de paardenliefhebber, in dit geval mét fotograaf.

Het spel van zonlicht en schaduw op het pad naar de zandverstuiving.
Het ruiterpad leidt naar de bloeiende heide, de graskant van dit pad heeft mooie ‘leading lines’.

Naast portretten van Michelle en Kitty zijn actiefoto’s ook erg welkom, hiervoor begeven we ons naar de zandverstuiving van de Loonse en Drunense Duinen. We passeren de bloeiende heide.

Michelle en Kitty tussen de heide, is daar stiekem al een beetje herfst op komst?
En actie!

Eenmaal aangekomen op de open vlakte begint de actie, in galop laat Kitty een spoor van stuivend zand achter. Met de D500 op 10 fps kan ik iedere fase van de galop vastleggen en de mooiste plaatjes uitkiezen.

Wederom mooie ‘leading lines’, dit keer aangelegd door Kitty zelf.
Het dynamisch bereik van de D500 laat genoeg ruimte over om ook met tegenlicht bruikbare foto’s te maken.

Op de open vlakte waag ik een poging om een Brenizer panorama te maken. Michelle kan ik instrueren, Kitty niet en de wind maakt het ook wat lastiger. Het eindresultaat pakt uiteindelijk naar wens uit, de passerende schoolkinderen verdwijnen als sneeuw voor de zon in Photoshop.

Ondanks de harde wind toch gelukt! (klik voor vergroting)

We hebben ervoor gekozen om Kitty eerst uit te laten razen op de vlakten van de Loonse en Drunense Duinen. Daarna zijn we terug gegaan naar de stal en hebben we rondom de stal nog enkele portretten gemaakt van Michelle en Kitty.

Enkele foto’s zijn gemaakt met softbox, ook hier speelde de wind weer parten, ideaal was het niet.
Het laatste portret voor dat we merken dat Kitty ongeduldig begint te worden.

We eindigen de fotoshoot als we merken dat Kitty er genoeg van heeft, ze wil haar eigen gang gaan. Ze heeft haar uiterste best gedaan en we kijken meer dan tevreden terug op het resultaat!

Tijdens het fotograferen heeft mijn GoPro meegekeken. Neem een kijkje naar onderstaande video als je een indruk wil krijgen hoe het er ongeveer aan toe is gegaan tijdens de fotoshoot.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.