Als vervolg op een eerdere opdracht werd ik opnieuw benaderd voor het maken van een foto. Dit keer was het de bedoeling de foto af te drukken op een canvasdoek van ongeveer 1 meter breed. Een leuke uitdaging dus!

Het was de bedoeling om dit als verrassing voor moederdag te doen. Jan zorgde ervoor dat hij het rijk alleen had samen met zijn kinderen en in de loop van de ochtend heb ik met hem afgesproken. In het Philips De Jonghpark is het gelukt om een aantal foto’s te maken van, zoals altijd, niet instrueerbare kinderen.

Na het zien van de vijf foto’s die ik Jan heb aangeleverd had hij, naar eigen zeggen, moeite met kiezen. Een mooi compliment! 🙂

20150517_swinkels_007-2
In de kofferbak ook een tweetal stoeltjes meegenomen.
20150517_swinkels_017-2
De energieke Mart had grote moeite met rustig blijven zitten, hier al achterover wippend om vervolgens weer op te staan.
20150517_swinkels_061-2
Bovenstaande foto is een Brenizer-panorama van de vorige foto.
20150517_swinkels_035-2
Ook de bakfiets werd meegesjouwd naar het Philips de Jonghpark.
20150517_swinkels_058-2
Een van de laatste foto’s is de uiteindelijke foto geworden. Zonder meegebrachte attributen, met behulp van een trein die Station Beukenlaan naderde en de aandacht trok.

Het enige ‘hulpmiddel’ wat op de laatste foto is gebruikt is Jan zelf, Mart kon zelf blijven zitten op de boomstam. Jan ondersteunt Veer om te blijven zitten, liggend achter de boomstam.

Na het fotograferen was het lastig om te kiezen. 5 foto’s waarvan er maar eentje afgedrukt wordt. Jan heeft zelfs zijn kennissenkring geraadpleegd om een uiteindelijke keuze te kunnen maken. Eenmaal gekozen heb ik een succesvol betoog kunnen houden om te kiezen voor Profotonet. Na het zien van het canvas was het dan ook duidelijk waarom.

2015-05-23 13.04.31
Enkele dagen na het bestellen lag er een stevig verpakte canvas te wachten.
20150617_canvas_003
Het uiteindelijke canvas hangt op een toepasselijke plaats in huis.
20150617_canvas_017
Ook de randen zijn bedrukt wat een extra dimensie geeft aan het canvasdoek.

Enkele weken geleden heb ik samen met Jan het canvas uitgepakt en opgehangen. Een vreugdesprongetje van Jan na het zien van het canvas is mogelijk gemaakt door de kwaliteit van Profotonet! Dit was tevens mijn eerste canvasbestelling bij Profotonet en ik ben erg tevreden.

Als vooruitblik op de komende opdracht voor Fotoclub de Uitwijk heb ik in deze serie alvast een Brenizer-panorama uitgeprobeerd. Binnenkort meer over deze techniek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.