Juni vorig jaar heb ik Venticare Live bijgewoond, niet als zorgprofessional maar als freelance fotograaf voor de gelijknamige stichting. Al eerder ben ik geïnterviewd voor Venticare Magazine waar men geïnteresseerd was in het freelance werken naast mijn werk in de acute zorg.

Na het interview voor Venticare Magazine ben ik gevraagd het tweedaagse evenement te fotograferen, inmiddels staat ook het fotograferen van de editie in 2019 op de planning. In dit blogbericht een indruk van het evenement.

In een futuristisch gebouw in Utrecht werd de editie in 2018 georganiseerd. Met een uitgebreid aanbod aan sprekers, demonstraties en workshops was het voor mij als zorgprofessional ook erg interessant.

De opening van Venticare Live in de grote zaal.
Een goed gevulde zaal op de eerste dag van het evenement.

Op de eerste dag vond de reanimatiecompetitie voor de ambulancedienst plaats. Op een nagemaakt voetbalveld werd een casus uit de actualiteit gesimuleerd die adhoc door het ambulancepersoneel uitgevoerd werd.

Doorlopend zijn er volop sprekers die verschillende onderwerpen uit diverse gebieden in de acute zorg belichten. Het is interessant om eens bij andere vakgebieden te kijken wat hen bezig houdt. In de middag wordt één van de zalen ingericht voor diverse workshops en in de grote zaal vindt de kennisquiz plaats.

De tweede dag werd er een reanimatiecompetitie gehouden voor de teams uit de verschillende ziekenhuizen, om en om kwamen zij voor dezelfde casus te staan. Onder toeziend oog van een ervaren en strenge jury is na afloop van de tweede dag een winnaar gekozen. Fotografisch was dit een erg interessant onderdeel van het evenement.

Tot zover de impressie van Venticare Live 2018. Dit jaar ben ik wederom op Venticare Live om het evenement vast te leggen. Meer informatie over Venticare of het evenement in juni: www.venticare.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.