In de aanloop naar de volgende editie van het Festival van de Levende Geschiedenis, georganiseerd door het Landelijk Platform Levende Geschiedenis, ben ik door mijn foto’s van vorig jaar gaan bladeren. Om jullie een idee te geven wat er allemaal te zien en te beleven is tijdens dit weekend heb ik in dit bericht een aantal foto’s van vorig jaar geplaatst.

Er zijn ieder jaar diverse verenigingen die zich inspannen om de geschiedenis uit verschillende tijdperken uit te beelden, het naspelen van de historie noemt men re-enactment. Op de foto’s kun je zien welke tijdperken er door de groepen wordt uitgebeeld. Mijn favoriete tijdperk is de Tweede Wereldoorlog, om die reden trap ik af met een voor mij zeer geslaagde foto van vorig jaar.

kader-liggend1

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de nagespeelde veldslag tussen de Duitsers en de geallieerden. Er is geen bewerking toegepast om het vuur uit de loop van het wapen na te bootsen. Het is enerzijds timing en anderzijds mazzel hebben.

kader-liggend2

De meeste foto’s zijn gemaakt tijdens demonstraties of nagespeelde veldslagen. Soms gaan de re-enacters er even voor zitten om gefotografeerd te worden. Hier had men een mooi plaatsje uitgekozen in de schaduw, weg van het felle zonlicht wat de harde schaduwen oplevert.

kader-staand

De vrouwelijke re-enacters zijn in de minderheid, zeker met een wapen in de hand.

kader-staand2

Naast veldslagen, demonstraties en allerhande materialen en voertuigen zijn er ook personages die niet strijdlustig zijn, zo ook deze kwakzalver hierboven. Hij probeerde met een uiterst (on)geloofwaardig verhaal zijn levenselixer aan de man te brengen.

Een greep uit de collectie van vorig jaar, over twee weken is de volgende editie van het Festival van de Levende Geschiedenis. Dit jaar wordt het georganiseerd in en rond het Eindhovens Museum in de Genneper Parken. Ik heb er erg veel zin in!

Nog meer foto’s van vorig jaar bekijken? In het album op Flickr vind je deze: https://www.flickr.com/photos/robertdelpeut/sets/72157636146871425/

Tot ziens op het volgende Festival van de Levende Geschiedenis!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.