De eerste bruiloft die ik dit jaar mocht vastleggen is degene van Mahdi en Kirsten geweest. Een mengeling tussen een Nederlands en een Afghaans huwelijk, een leuke combinatie!

Mahdi haalt Kirsten op nadat beide zich hebben voorbereid.

Mahdi en Kirsten zagen elkaar voor het eerst vlak voor de fotoshoot rondom Kasteel Henkenshage in St Oedenrode. Ook vlak voordat ik bij hen aangehaakt ben.

Fotosessie
In de loop van de ochtend vertrok ik met het bruidspaar naar Kasteel Henkenshage. Het zachte ochtendlicht van het voorjaar scheen door de bomen, wat nog lange schaduwen veroorzaakte. Geen harde schaduwen, een genot om te fotograferen.

Tijdens het bespreken van de wensen, voorafgaand aan de bruiloft van Mahdi en Kirsten, hadden zij als wens om één van de foto’s gemaakt in de ochtend, te plaatsen bij het gastenboek op de feestlocatie. Na wat rondgebeld te hebben in de buurt kon de lokale fotozaak een per e-mail aangeleverde foto afdrukken en zodoende verscheen onderstaande foto bij het gastenboek.

Via Lightroom Mobile bewerkt en per e-mail verstuurd naar de lokale fotozaak.
Geen klassiek bloemstuk maar een uiterst gedetailleerd en draagbare armband als bloemstuk.

Ceremonie
Na de fotosessie rondom Kasteel Henkenshage heeft het bruidspaar zich klaar gemaakt voor de ceremonie. Prettig is dat deze vlakbij elkaar plaatsvonden wat de tijd ertussen minimaal maakt. Des te meer tijd blijft er over om te fotograferen!

Het bruidspaar spreekt voorafgaand aan de ceremonie kort met de trouwambtenaar.
Een door de hoge ramen prachtig verlichte Knoptoren maakte het fotograferen een stuk eenvoudiger.
De ringen wachten geduldig af tot ze hun eindbestemming vinden.
Tijdens de ceremonie sluip ik voorzichtig de krakende houten trap op om van bovenaf een foto te maken.

Omdat het ja-woord niet te horen is op een foto maar wel op bewegend beeld, blijft dit voor een fotograaf niet het belangrijkste moment om te fotograferen. Er zijn immers voldoende ‘getuigen’ aanwezig die kunnen horen wat het bruidspaar aan elkaar verklaart.

Dé kus als felicitatie vlak ná het ja-woord is het meest geanticipeerde moment van de dag als je het mij vraagt. Vooraf laat ik altijd gekscherend weten genoeg tijd hiervoor te nemen, vreemd genoeg lijkt het alsof men dit advies stiekem toch ter harte neemt.

Rondom de Knoptoren fotografeer ik na de ceremonie de daggasten samen met het bruidspaar.

Het bruidspaar voor de Knoptoren in St. Oedenrode.
De alweer zakkende zon geeft een warme gloed mee aan het bruidspaar.

Tot besluit fotografeer ik ook de feestavond die nog tot in de late uurtjes doorgaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.