Het Venticare Magazine van Oktober betreft een thema-editie. De uitgave staat centraal rondom het image van de verpleegkundige. Het artikel waarvoor ik benaderd ben gaat over de verpleegkundig beleidsmakers. Dit houdt in dat allen van oorsprong verpleegkundigen zijn met ondertussen een leidinggevende functie en/of een functie in bijvoorbeeld een adviesraad of Raad van Bestuur.

Voor deze opdracht ben ik meerdere dagen op pad geweest, het gaat immers om 5 verschillende mensen die allemaal in het staartje van de zomervakantie gefotografeerd moeten worden. In dit blogbericht een korte toelichting over de aanpak hiervan, uiteraard vergezeld met de foto’s die uiteindelijk in het blad terecht gekomen zijn.

Wanneer ik op locatie fotografeer dan gaat standaard mijn grote octagonale (achthoekige) softbox mee – ook wel afgekort tot octabox. Als lichtbron gebruik ik hiervoor mijn draagbare studioflitser. Zo ook bij deze portretten. De opstelling die ik gebruik is niet heel erg spannend en toch geeft dit een mooi resultaat. Het gaat namelijk om één grote octabox die tussen mij en de gefotografeerde in staat, op een hoek van 45 graden. Wanneer de octabox teveel van voren wordt geplaatst wordt het licht te vlak omdat er te weinig schaduwwerking is, teveel naar de zijkant geeft juist veel schaduwen want ook niet de bedoeling is. Is een meer creatieve setting kan dit hele leuke toepassingen hebben, echter niet voor een portretserie in een magazine.

Er is uiteindelijk van iedere gefotografeerde één foto in de editie verschenen wat resulteerde in een vijftal gebruikte foto’s. Hieronder de foto’s die uiteindelijk gebruikt zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.