Ik ben gewend om zo nu en dan ’s nachts te werken, dat is immers inherent aan het werken als verpleegkundige. Tot kort geleden heb ik niet eerder mijn passie voor fotografie en het werken in een nachtdienst kunnen combineren. Hoe dat zo is gekomen lees je in dit blogbericht.

Tijdens het fotograferen van Venticare Live (het gelijknamige evenement voor de acute zorg) ben ik benaderd om een reportage te maken voor het blad van Venticare. Dat men deze vraag mij voor heeft gelegd was leuk, dat het gaat om een reportage tijdens een nachtdienst op de Intensive Care maakte het wel bijzonder.

Omstreeks middernacht meld ik me op ‘onze’ IC in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zelf ben ik werkzaam op de Hartbewaking (CCU) van hetzelfde ziekenhuis.

Lege gangen in een ‘slapend’ ziekenhuis.

De reportage waarvoor ik de foto’s kom maken gaat over het werken in de nachtdienst en wat dit met je lichamelijke en geestelijke gesteldheid doet. Op de afdeling Intensive Care draait momenteel een pilot om maatregelen te treffen die het werken in de nachtdienst eenvoudiger én gezonder maken. Deze nacht ben ik aanwezig om de veschillende elementen van deze maatregelen vast te leggen.

Één van de collega’s op de IC aan het werk op de patiëntenkamer.

Zoals de tekst op de cover van de Augustus editie al aangeeft, is een powernap tijdens de nachtdienst raadzaam, in het artikel staat hoe dit precies zit.

De foto die is gekozen voor de cover van de Augustus editie.

Naast een dutje in de nachtdienst is gezonde voeding ook erg belangrijk, eiwitrijk en koolhydraat arm is het advies. Het ziekenhuis voorziet de verpleegkundigen tijdens de pilot van maaltijden en vers fruit.

Het fotograferen in de nachtdienst was een leuke uitdaging, daarnaast heb ik ook voor het eerst een coverfoto aangeleverd voor een magazine! Erg leuk om mijn eigen foto’s terug te zien rondom een interessant artikel als dit, het smaakt naar meer!

De coverfoto (midden) en deels het uiteindelijke artikel aan weerszijden.
Janneke vertrekt naar huis met de speciale bril om fel daglicht te weren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.