Op een regenachtige vrije doordeweekse dag kom je er eindelijk eens aan toe om wat uit te proberen. Geïnspireerd door video’s van anderen ben ik aan de slag gegaan. Na een uurtje ‘trial and error’ kwam ik tot het volgende resultaten.

De opstelling die ik heb gebruikt bestond uit een witte ondergrond en een witte achtergrond. Hier heb ik in totaal 4 flitsers gebruikt om alles goed te verlichten zodat het daadwerkelijk wit kleurt.

Splash Glass by Robert Delpeut
Flitsers in de paraplu’s op 1/4e en de achtergrondflitsers op 1/8e.

Na even gezocht te hebben naar een goede belichting kon ik beginnen. Uiteindelijk werd dit 1/200 sec met F11, ISO 100 op 50 mm.

Met 1 hand had ik het glas beet en de met de andere hand bediende ik de camera om de foto te nemen. Met een vlotte beweging komt de vloeistof (geen wijn maar ranja) in het glas in beweging en spat uit het glas. Tegelijkertijd neem ik enkele foto’s snel achter elkaar, dit houdt bij bij drie foto’s achter elkaar al op omdat de reportageflitsers tijd nodig hebben om te herladen. Voor de flitsers die op tafel dicht bij het glas stonden heb ik voorzorgsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de zoete ranja niet op de flitsers zou spatten.

Na een paar keer het glas opnieuw gevuld te hebben zijn dit de geslaagde foto’s:

kader-liggend4
kader-liggend

2 Comments

  1. Pingback: Workshop Vloeistoffotografie – Peutograaf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.