Al eerder heb ik deelgenomen aan een gesponsorde review van één van de producten van Saal Digital. Destijds heb ik het fotoboek onder de loep genomen. Deze kans heb ik gebruikt om een portfolio te maken van de geschoten bruidsfoto’s in dat jaar.

Dit keer heb ik de mogelijkheid gehad om tegen een aardige prijs een canvas te bestellen. Andere vormen van wanddecoratie waren ook mogelijk, ik heb gekozen voor een canvas. De uitstraling van canvas vind ik nog steeds mooi en ik heb een vergelijkend canvas van een andere leverancier in huis. Zodoende heb ik vergelijkingsmateriaal.

Het bestellen van het canvas is wederom kinderspel. Ik ga hier niet teveel over uitweiden omdat het bestelproces niet veel verschilt van het bestellen van een fotoboek én de software die Saal Digital gebruikt is naar mijn idee in essentie ongewijzigd gebleven.

De foto waar onze keuze op gevallen is en zoals deze is aangeleverd aan Saal Digital.

Het kiezen van de formaten is overigens wel wat schaars als het om canvas gaat. Het vorig canvas wat ik elders bestelde had afmetingen van 100 cm x 70 cm. Mijn wens was om hetzelfde formaat canvas te bestellen, helaas is dit formaat bij Saal Digital niet mogelijk. Ik heb uiteindelijk gekozen voor het formaat 90 cm x 60 cm. Ten tijde van het schrijven van dit blogbericht is ook dat formaat niet meer leverbaar.

Ook het formaat 90 cm x 60 cm is verdwenen uit de Saal Digital software.

Aangezien de tafel waar het canvas boven komt te hangen niet breder is dan 90 cm kies ik uiteindelijk voor het 90 cm brede formaat.

Het is overigens wel mogelijk om je wanddecoratie in wensformaat te ontvangen zoals in de software aangegeven. Helaas geldt dit alleen niet voor alle soorten wanddecoratie.

Canvas komt helaas niet voor onder het kopje ‘Wensformaat’.

De software werkt net als bij het fotoboek net zo eenvoudig en intuïtief. De software is vlot wat het gebruik ervan niet storend maakt. Er kan naar behoefte tekst worden toegevoegd en ook het uitlijnen van de afbeelding is kinderspel.

De rode lijn geeft duidelijk aan welk deel van de afbeelding komt te vervallen.

Een canvas is een gespannen doek op een houten frame. De uiteinden van het doek worden omgevouwen over de rand en aan de achterzijde bevestigd. In bovenstaande afbeelding is te zien welk deel van het canvas niet zichtbaar is aan de voorzijde en dus wordt omgevouwen. In de software van Saal Digital heb je helaas niet de keuze om te bepalen wat er met dit omgevouwen deel moet gebeuren. Er valt een deel van je foto weg en dat is jammer. Opties bij andere aanbieders zijn om het omgevouwen deel een bepaalde kleur te geven, het beeld te spiegelen of uit te rekken. Bij Saal Digital zijn er geen opties te selecteren. Een minpuntje wat mij betreft.

Nadat de bestelling in het winkelwagentje is geplaatst kan de kortingscode voor de review worden ingevoerd evenals de adresgegevens. Daarna volgt de betaling van het restant. Tot mijn verbazing is er alleen de mogelijkheid om via PayPal of creditcard te betalen, wederom een minpuntje voor Saal Digital. Hoewel het een Duits bedrijf betreft hoeft dit niet te betekenen dat betalen via iDeal niet mogelijk is. Zelfs Chinese webshops krijgen het voor elkaar.

Bestellen
Na het daadwerkelijke bestellen van het canvas word je door Saal Digital op de hoogte gehouden van de status. Saal Digital werkt met DHL en koppelt een traceerbare code aan je zending.

Op de afgesproken dag levert DHL inderdaad het bestelde canvas. Omdat het fotoboek ontzettend degelijk ingepakt was, verwachte ik bij het canvas niet minder. En inderdaad, wederom een ontzettend degelijke verpakking. Stevig met voldoende bescherming voor het doek én de opdruk op het canvas zelf.

Degelijke verpakking, ook aan de binnenkant!

Het canvas wordt geleverd in een stevige kartonnen verpakking waar vervolgens bovenstaand ‘pakket’ van lagen wordt uitgehaald. van rechts naar links zien we achtereenvolgens drie lagen karton met tussen het canvas en het karton een laag schuimplastic om de opdruk te beschermen. Om ervoor te zorgen dat dit alles niet schuift is het verpakt in folie. Dit heb ik aan de bovenkant opengesneden zodat alle lagen goed zichtbaar zijn.

In het pakket zit ook onderstaand zakje met 4 stukjes hout. In eerste instantie dacht ik dat dit het systeem was om de canvas aan de muur te bevestigen. Niets bleek minder waar, het gaat om vier spieën waarmee het canvas achter op spanning gebracht kan worden.

Geen bevestiging voor montage aan de muur, helaas.

Het zelf plaatsen van de meegeleverde spieën heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je desgewenst zelf de spanning van het doek aan kunt passen. Hier kleeft vervolgens ook een nadeel aan want dit zijn niet mijn dagelijkse bezigheden. Bij reclameren over de kwaliteit van het doek of de spanning hiervan zou Saal Digital kunnen zeggen: ‘Ja, maar, meneer dat heeft u zelf niet goed gedaan.’ Mijn voorkeur gaat uit naar een doek wat vooraf goed op spanning is gebracht, met aangebrachte spieën in de hoeken. Wellicht is er nog een andere achterliggende gedachte die het aannemelijk maakt dat de manier die Saal Digital gekozen heeft meerwaarde heeft.

Omdat ik in eerste instantie dacht dat er een systeem voor muurbevestiging in het zakje zou zitten werd ik enigszins teleurgesteld toen ik erachter kwam dat dit niet zo was. Gelukkig heb ik een losliggend setje kunnen gebruiken en deze heb ik achter op het canvas geschroefd en inmiddels hangt het canvas op de plaats van bestemming.

De ophangbevestiging die nog ergens lag te wachten.

Over de kwaliteit van het canvas heb ik niet veel toevoegingen. De kleuren zijn goed weergegeven op het doek, ik heb geen gebruik gemaakt van de ICC-profielen van Saal Digital. Dit is achteraf naar mijn idee ook niet nodig. Wanneer ik het doek an sich bekijken is dit stevig en verwacht ik dat dit niet zomaar zal slijten. Details zijn prima weergegeven voor zover dit kan op een geweven structuur.

Zonder gebruik van een ICC-profiel is de kleur prima weergegeven. De originele foto is uiteraard wel nabewerkt.

De foto aan het begin van de is de foto zoals ik deze heb aangeleverd naar Saal Digital. Mijns inziens komen de kleuren goed overeen met de kleuren op het uiteindelijk canvas.

Voor zover mogelijk op een grove structuur: de details zijn aanwezig.
Hoe toepasselijk, een oosters eettafareel, het komt goed tot zijn recht boven onze eettafel.

Als ik terugkijk op de review in zijn totaliteit dan kan ik de volgende opsomming maken van voor- en nadelen van een bestelling bij Saal Digital:

Pluspunten:
+ Overzichtelijke en intuïtieve software
+ Goede afdruk kwaliteit zowel in kleur als detail
+ Degelijke verpakking

Minpunten:
– Weinig keuze uit diverse formaten voor canvas
– Geen mogelijkheid om de omslag te bepalen
– Alleen betalen via PayPal of creditcard
– Geen muurbevestiging meegeleverd

Tot zover de review van de wanddecoratie van Saal Digital. Ik ben tevreden met het uiteindelijk resultaat al zijn er nog wel een aantal verbeterpunten die de ervaring nog beter kunnen maken. De prijs/kwaliteitverhouding is naar mijn mening goed, al vind ik de muurbevestiging wel van toegevoegde waarde om een meer completer product af te leveren.

De muurbevestiging is gelukt, met hetgeen ik nog had liggen.

Deze en andere foto’s van de review zijn te bekijken in het album op Flickr, uiteraard in volledige resolutie: https://www.flickr.com/photos/robertdelpeut/albums/72157693409950755

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.