2x Yongnuo 560-III

Tweeling Yongnou 560-III

Afgelopen week heb ik via Ali een tweetal flitsers gekocht ter uitbreiding van de strobist uitrusting. Het verschil in prijs is aanzienlijk, in Europa betaal je per stuk 99 euro. Voor dat bedrag verscheep je een tweeling Yongnuo 560-III flitsers vanuit Azië naar Nederland. Voor mij geen moeilijke keuze.

In dit blogbericht een korte blik op het uiterlijk van deze flitsers, de software en de bediening staat immers beschreven in de handleiding. Bijvoorbeeld op de website van Yongnuo. Dus, wat krijg je aan flitser voor ongeveer 50 euro?

Allereerst, de keuze voor twee identieke flitsers komt niet alleen voort uit de prijs. De kleurtemperatuur en het richtgetal (geeft de flitskracht aan) zijn hetzelfde en dat is gunstig wanneer je bijvoorbeeld symmetrisch wilt belichten.

kader-liggend

De flitser wordt geleverd met een pouch waarin je de flitser en het voetje in op kunt bergen. Zo blijft de flitsers beschermt tegen krassen en in mindere mate tegen stoten en vallen. De pouch heeft een degelijke uitstraling met het logo van Yongnuo op het ‘deksel’.

kader-staand

De flitser voelt degelijk aan, de bouw ervan is prima. Ondanks zijn prijs heb ik niet het gevoel een goedkoop product in handen te hebben. De knoppen op de achterzijde zijn eenvoudig te bedienen en ook het draaien van de flitskop gaat gemakkelijk. Niet zó gemakkelijk dat dit vanzelf gaat wanneer de flitser bijvoorbeeld op zijn kant wordt gebruikt.

Op de display is de meeste informatie te zien. Eronder zijn knoppen voor de bediening te vinden, dit lijkt in eerste instantie een veelvoud aan knoppen voor de bediening. De handleiding geeft hier meer duidelijkheid over.

kader-staand2

Geplaatst op een lichtstatief met een paraplu komt de Yongnuo 560-III prima tot zijn recht. Het verlichte display is er handig om de instellingen af te kunnen lezen in een wat donkerdere ruimte. Ook het signaal wat de flitser geeft wanneer het klaar is voor de volgende flits is handig. Bij flitsers die ik eerder heb gebruikt ben ik dit niet tegengekomen.

De foto’s in het vorige blogbericht ‘Logo en visitekaartjes‘ staan een aantal foto’s die ik gemaakt heb met de Yongnuo’s. Enerzijds om de flitsers uit te proberen en om wat ideeen uit te werken, anderzijds kon ik die foto’s mooi gebruiken ter illustratie van het gebruik van het logo bij de foto’s. Binnenkort zal ik de gemaakte foto’s beknopt voorzien van uitleg met opstellingen van de flitsers, ter lering en vermaak.

Fotogroet,
Robert

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.